چطور_مالیات_کمتری_بدهیم

چطور مالیات کمتری پرداخت کنیم؟

ممکن است این سؤال ذهن شما را هم به خود مشغول کرده باشد که چرا باید مالیات بپردازیم و چطور مالیات کمتری پرداخت کنیم؟ معیار و سنجش مالیات صادر شده برای هر کسب‌وکاری بر چه اساسی تعیین می‌شود؟ چه راهکارهایی قانونی برای کاهش مالیات وجود دارد؟
دولت‌ها برای اداره امور داخلی، تأمین بودجه و داشتن فعالیت‌های اقتصادی مناسب نیاز به درآمد دارند که بخشی از این درآمد حاصل از مالیاتی است که از شهروندان دریافت می‌کنند. افراد بسته به موقعیت شغلی، میزان درآمد و نوع کسب‌وکارشان موظف هستند که به دولت مالیات پرداخت کنند؛ اما میزان مبلغ پرداختی مالیات امری کاملاً تخصصی است. البته در برخی مواقع زمانی که شما با قبض مالیاتی خود مواجه می‌شوید به ناعادلانه بودن مبلغ محاسبه شده اعتراض دارید. اینجاست که به دنبال راهکارهایی برای کاهش مبلغ مالیات خود می‌گردید تا مبلغ پرداختی خود را تا حد ممکن پایین بیاورید. در مقاله پیش رو سعی داریم تا راهکارهای کم کردن مالیات را بررسی کنیم؛ بنابراین خواندن این مقاله را به تمامی کسب‌وکارها توصیه می‌کنیم.

روش‌های قانونی کاهش مالیات (چطور مالیات کمتری پرداخت کنیم؟)

در ادامه به شما می‌آموزیم که با درنظرداشتن 10 نکته کلیدی چگونه مالیات کمتری را در چارچوب قوانین و مقررات بپردازید.

1. به‌موقع فرم اظهارنامه مالیاتی خود را تکمیل کنید:

 

شما زمانی می‌توانید نام خود را در فهرست افراد موفق ببینید که از هر فرصتی به‌موقع و به‌درستی استفاده کرده باشید. اظهارنامه مالیاتی در واقع عملکرد کتبی مالی یک‌ساله اشخاص حقیقی و حقوقی مشمول مالیات است که توسط مالک همان کسب‌وکار تکمیل و به سازمان مالیاتی تقدیم می‌شود. صاحبان شرکت‌ها یا مودیان مالیاتی از ابتدای سال جاری تا تیرماه همان سال موظف هستند که اظهارنامه مالیاتی خود را به سازمان مالیات منطقه تحویل دهند. اگر شما به مدت ۳ سال متوالی اظهارنامه مالیاتی خود را به‌موقع و بدون نقص به اداره مالیات تحویل دهید، مشمول تخفیف و پاداش خواهید شد. یعنی ۵ درصد از کل مالیات سه‌ساله اخیر را پرداخت نمی‌کنید.

2. خوش‌حساب باشید:

پس از اینکه گام نخست را به‌درستی برداشتید، اکنون باید به‌عنوان یک مشتری خوش‌حساب مالیات خود را به‌موقع یا حتی کمی زودتر از موعد مقرر بپردازید. پرداخت مالیات عموماً به‌صورت یک جا یا اقساطی است. خبر خوش اینجاست! حتی اگر شما مالیات خود را قسط‌بندی هم کرده باشید، می‌توانید از تخفیف ویژه مشتریان خوش‌حساب نیز بهره‌مند شوید. ممکن است بپرسید چگونه؟ اگر شما اقساط خود را به‌موقع پرداخت کنید و این سابقه خوب را به مدت ۳ سال متوالی حفظ کنید، می‌توانید از ۵ درصد معافیت پرداخت مالیات بهره‌مند شوید.
3. اسناد و مدارک هزینه‌های کسب‌وکارتان را دقیق و درست ثبت کنید:
تنظیم اسناد و مدارک هزینه‌های هر کسب‌وکاری امری تخصصی است هر چند که افراد مبتدی هم دست در این کار می‌برند؛ اما بدون تردید نتیجه مالیاتی محاسبه هزینه‌ها، توسط یک فرد متخصص با این افراد کاملاً متفاوت است. اگر شما مالک یک کسب‌وکار هستید پیشنهاد می‌کنیم که از یک گروه تخصصی یا یک حسابرس حرفه‌ای در این زمینه کمک بگیرید. چراکه در محاسبه مالیات، شما باید به‌تناسب درآمد و میزان سود دریافتی خود دقت فراوانی داشته باشید. شما باید پیش از محاسبه مبلغ پرداختی مالیات، هزینه نگهداری اموال، استهلاک، پرداختی‌ها و دارایی‌های خود را باتوجه‌به فرمول‌های موجود به دست بیاورید. سود نهایی که از این طریق باقی می‌ماند مشمول مالیات خواهد شد. در نتیجه اگر شما نتوانید هزینه‌های متحمل شده را به‌درستی از سود به دست آمده کم کنید، باید مالیاتی بیشتر از حد واقعی آن بپردازید. این ناعدالتی در واقع از سمت شخص شما به خودتان روا شده است، به زبان ساده از ماست که بر ماست.

4. اخبار مالیاتی را دنبال کنید:

اگر مودیان مالیاتی همواره از اخبار مالیاتی باخبر باشند، هرگز فرصت‌های طلایی را از دست نمی‌دهند. قوانین و مقررات مالیاتی در طی یک سال عموماً دستخوش تغییراتی می‌شوند. اگر شما از اطلاعیه و قوانین جدید مطلع باشید می‌توانید از بندهای بخشودگی، کاهش مبلغ مالیات یا تخفیفات ویژه نیز بهره‌مند شوید.

5. میزان استهلاک دارایی‌های مستهلک شونده را به‌درستی محاسبه و ثبت کنید:

دارایی‌ها مستهلک شونده، همان ابزار، لوازم و ماشین‌آلاتی هستند که یک سازمان برای پیش برد مقاصد خود از آن استفاده می‌کند. همان‌طور که می‌دانید هر یک از این ابزار و وسایل دارای عمر مفید و هزینه نگهداری هستند. با گذشت زمان، بالا رفتن عمر این ابزار و افت قیمتی آن‌ها شما می‌توانید از معافیت یا بخشودگی مالیاتی برخوردار شوید. شاید بپرسید چگونه می‌توانیم از طریق ثبت استهلاک دارایی‌های مستهلک شونده، مالیات کمتری بپردازیم؟ حسابرسان و گروه‌های تخصصی حسابداری به شما کمک می‌کنند تا مدارک و اسناد مربوط به محاسبه ارزش این وسایل، میزان استهلاک و فرسودگی آن‌ها، را به طور دقیق و درست ثبت کنید. با ارائه این مدارک به سازمان مالیات شما به اندازه مستهلک شدن دارایی‌های خود از پرداخت مالیات معاف خواهید شد.

6. درآمد سال گذشته خود را به‌عنوان درآمد سال جاری خود در اظهارنامه مالیاتی بیاورید:

یکی از اشتباهات رایجی که مالکان کسب‌وکارهای مختلف را مشمول جریمه مالیاتی می‌کند، ثبت درآمد کمتری از سال گذشته به‌صورت عمدی است. به زبان ساده برخی از مودیان مالیاتی برای پرداخت مالیات کمتر، مبلغی را کمتر از درآمد سال گذشته خود، به‌عنوان درآمد سال جاری به اداره مالیات تحویل می‌دهند. این کار موجب می‌شود تا مأموران مالیاتی دچار شک شده و تحقیقات دقیقی را در پی بگیرند. در نتیجه به‌ عدم شفافیت شما پی خواهند برد. در چنین شرایطی، شما موظف به پرداخت جریمه مالیاتی هم هستید.

7. کسب‌وکارهای معاف از مالیات را بشناسید:

برخی از سیاست‌های حمایتی دولت در جهت کمک به کسب‌وکارها موجب شده تا شرکت یا تجارت‌هایی که در فهرست مشخص شده آمده‌اند، معاف از پرداخت مالیات باشند. توصیه می‌کنیم که این بند مالیاتی را به‌خوبی مطالعه کنید، شاید کسب‌وکار شما هم در این گروه جای بگیرد.

8. تمامی فاکتورهای دریافتی و پرداختی، کسب‌وکارتان را بایگانی کنید:

چطور مالیات کمتری پرداخت کنیم؟

تلاش کنید تا هیچ فاکتور کوچک و بزرگی را که از حساب شرکت کسر یا به حساب شرکت واریز شده است را از قلم نیندازید. حتی خریدهای کوچک. چراکه هزینه‌های کوچک هم می‌توانند در طی یک سال مالی برای شما هزینه زیادی را در برداشته باشد. بنابراین ثبت اظهارنامه مالیاتی شفاف می‌تواند به حسن‌نیت شما در تشکیل پرونده مالیاتی بسیار مؤثر باشد.

9. دارایی‌های خود را به اشتراک بگذارید:

به طبع هر چه دارایی یک شخص حقیقی یا حقوقی بیشتر باشد، موظف است که مالیات بیشتری هم بپردازد. پیشنهاد می‌کنیم اگر افراد قابل‌اعتمادی در اطراف خود می‌شناسید، مانند دوستان یا اعضای خانواده‌تان، با علم بر معتمد بودن شخص بخشی از دارایی‌های خود را با او به اشتراک بگذارید تا مبلغ کمتری را به‌عنوان مالیات پرداخت کنید.

10. کمک به مؤسسات خیریه را از قلم نیندازید:

یکی از روش‌های کاهش مالیات، انجام کار خیر است. کمک به مؤسسات خیریه علاوه بر اینکه شما را مشمول معافیت و تخفیفات مالیاتی می‌کند، می‌تواند موجب افزایش خیر و بهره در میزان درآمد و موفقیت کسب‌وکار شما هم شود. زمانی که شما اسناد پرداختی خود را که به حساب مؤسسات خیریه واریز شده است را در اختیار سازمان مالیات قرار دهید، به‌هیچ‌عنوان این هزینه شما مشمول مالیات نخواهد شد. زیرا یک کار عام‌المنفعه است.

نتیجه‌گیری

همان‌طور که در این مقاله مطالعه کردید، ثبت دقیق اسناد و مدارک و بررسی درست هزینه‌ها و میزان سود باعث می‌شود که شما مبلغ عادلانه یا حتی کمتری را در چارچوب قانون به اداره مالیات بپردازید. اما این مهم چگونه امکان‌پذیر است؟ زمانی که شما تصمیم بگیرید از یک گروه تخصصی برای محاسبه و ثبت صورت‌های مالی یا اظهارنامه مالی خود کمک بگیرید، بدون تردید به حق خود خواهید رسید.
مؤسسه فرزین ارقام آرین متشکل از یک گروه حرفه‌ای و باسابقه است که در زمینه‌های مالی مختلفی فعالیت درخشانی دارد. شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر یا دریافت مشاوره ما را در صفحات اجتماعی دنبال کنید یا با شماره ۰۵۱۳۵۰۹۳۷۲۰ و ۰۵۱۳۵۰۹۴۳۱۱ تماس بگیرید.
منابع

چگونه مالیات کمتری بدهیم؟ آیا راهی برای دور زدن مالیات وجود دارد؟


https://baridsoft.net/why-do-i-have-to-pay-taxes/

 

بدون دیگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *